Examples of received feedback and ideas

About received feedback – Saatu palaute

Feedback has been asked about travelling in the Linkker electric bus as well as about offered and desired services in the buses (for example, using public displays in the buses). Feedback examples has been collected from the received emails (sent to info@livinglabbus.fi) and from the feedback submitted using the LLB feedback form (http://livinglabbus.fi/idea/). Feedback is given both in Finnish and English (no translations have been done). Some of the feedback contains minor modifications, like correcting typos and streamlining the language.

 Palautetta on kysytty Linkkerin sähköbussissa matkustamisesta sekä bussissa tarjotuista tai sinne toivotuista palveluista (esimerkiksi käyttäen bussiin sijoitettuja julkisia näyttöjä). Palaute-esimerkit on kerätty saaduista sähköposteista (lähetetty osoitteeseen: info@livinglabbus.fi) sekä LLB:n palautelomakkeelta (http://livinglabbus.fi/idea/). Palautetta on saatu sekä suomeksi että englanniksi (palautteita ei ole käännetty). Osaa palautteesta on hieman muokattu kirjoitusvirheiden ja kielen sujuvuuden osalta.

Feedback on the electric bus – Palautetta sähköbussista

”Hienoa! Suomalaista sähköä! Hieman koliseva kuitenkin oli kyyti. Iskunvaimennuksessa myös parantamisen varaa. Kiitos!”

”Mä tykkään ajatuksesta, että on sähköbusseja, koska ne ovat hyvän tuntuisia sekä hiljaisia ja että voin tehdä paljon asioita ilman keskeyttämistä. Tykkään sähköbusseista ja aina kun menen bussipysäkille, toivon että pysäkille tulisi sähköbussi.

”At least seats in these Linkker buses should be higher. I know these are tried to made as light as possible, but higher backs of the seats would be more comfortable as current seats don’t offer privacy at all while checking emails etc.”

“Ihan hyvä bussi.”

“I like Bussi.”

Feedback & ideas on services in the bus – Palautetta ja ideoita bussissa tarjottavista palveluista

”Jos bussissa ei ole erillistä pysäkkinäyttöä, olisi seuraavan pysäkin nimi kiva saada näytölle. Sää ja uutiset olisivat plussaa.”

”Haluaisin nähdä bussin näytöllä seuraavan pysäkin vaihtoaikataulut. Eli näytöllä voisi lukea: seuraava pysäkki Ruskeasuon varikko. Bussi 57 – 1 min, bussi 59 – 8 min. Siten oli helpompi lennosta päättää missä vaihtaa kulkuvälinettä.”

“To see what bus stop is next, when bus is on the last stop as well as seeing what is in sale in Alepa and seeing where it is.”

“Haluaisin nähdä bussin reitin ruuhkatilanteen”

”Haluan nähdä uusimmat/viimeisimmät uutiset näytöllä. Esim. Metro tai muu “pika-uutispalvelu”.”

”I would like to see sport news on the bus.”

“Osakekursseja.”

”Haluaisin katsella bussin näytöltä päivän sääennusteita, uutisotsikoita, aforismeja, pysäkin kohdalla samalta pysäkiltä lähtevät muut bussit odotusaikoineen, kotimaisten taiteilijoiden teoksia (maalauksia, veistoksia, yms.). Toivoisin tällaisen sisällön virtaavan näytöllä nonstoppina.”

“Runoja, viisauksia/aforismeja, mietelauseita, luonto-/metsäkuvia.”

”Bussin näytöllä olisi kiva nähdä infoa lähiajan tapahtumista kaupungilla, mitä teatteriesityksiä, näyttelyitä, konsertteja, juhlia ja tapahtumia on tulossa.”

”I would like to see commercial TV on the screen. It’d be awesome!”

“Musiikkivideoita”

”Hei, bussimatkan aikana olisi kiva katsella näytöltä vaikkapa ihmisten Instagram-kuvia. Instagram on täynnä upeita ammattimaisia kuvia, pieniä arkisia otoksia ja hetkiä, jotka kertovat elämästä ja rakentavat todellisuutta. Ne, jotka haluavat voisivat antaa tilinsä kuvat tai valikoidut kuvat käyttöön ja näytöllä pyörisi satunnaisesti erilaisia kuvia. Sen sijaan, että jokainen tuijottaa omaa puhelintaan, sosiaalisen median seuraaminen yhdessä olisi yhdistävä ja ilahduttava kokemus.”

”Statistiikkaa Helsingin kaupunkiliikenteestä. Eli paljonko ihmisiä liikkuu päivittäin ja milläkin välineellä. Määriä, historiaa jne. Laskelmia tai tuloksia siitä miten kannattavaa julkinen liikenne on.”